Blogs

Afscheid

Afscheid

Vandaag is zo’n typische dag voor het nemen van afscheid. Vanochtend kwam de regen met bakken de hemel uit en nu geeft de zon een flauwe glimlach. Emoties die gepaard gaan met een traan en een lach. Een verdrietig gevoel afgewisseld door de warmte van alle...

Lees meer
Later was alles beter

Later was alles beter

Wat een heerlijke titel! Ik ben nieuwsgierig wat taal fetisjist Paulien Cornelisse hierover zou zeggen. De titel en bijbehorende programma van Peter Pannekoek deden mij glimlachen, schaterlachen en bulderen tegelijk. Ongegeneerd. Met uitzondering van het...

Lees meer
Zuurstof voor je ideeën

Zuurstof voor je ideeën

Yoga en mindfulness zijn inmiddels helemaal ingeburgerd in ons Nederlandse bestaan. Maar we zijn en blijven een stelletje Calvinisten die het maar moeilijk vinden om een beetje te lanterfanteren. Jammer, want het levert vaak mooie ideeën op.

Lees meer
Mijn blik naar binnen

Mijn blik naar binnen

Niet alleen individuen maar ook bedrijven leggen de oorzaak vaak buiten zichzelf en daarmee ook vaak de verantwoordelijkheid. Als we vaker naar binnen kijken levert dat bijzondere inzichten op. Maar daar is wel lef voor nodig.

Lees meer
Schermkijkers

Schermkijkers

De schermkijker rukt op! Op straat, in de bus, trein en tijdens concerten. Wat doet dat met ons en vooral met de schermkijker? Op de tentoonstelling ‘hyperrealisme’​ kwam het bijna tot een aanvaring….

Lees meer